Company of Heroes

Failed to find a supported hardware rendering device.

Reply to this topic Start new topic
# 1Alc Aug 24 2006, 17:17 PM
Im gutted

Why wont this run on my system?

Ive got 3000xp @ 2.25ghz, 1gig ram, x800 gto @ 16 pipes, directx 9.0c, latest ATi drivers.

But... when I run it for the first time it says:

Failed to find a supported hardware rendering device.


QUOTE
RELICCOH started at 2006-08-24 17:51
OS NT 5.1, 1024MB Physical Memory, 565 Physical Available, 1974 Virtual Available
RUN-OPTIONS
WORKING-DIR C:\Program Files\THQ\Company of Heroes (BETA)
USER Paul

17:51:39.07 1 Logical Processors detected
17:51:39.07 Multithreading Disabled
17:51:39.07 MATHBOX -- Version=6, Cpu=AMD Athlon 64:f=15,m=15, Mode=SSE
17:51:39.10 GAME -- Company Of Heroes, 17.0, Build 246
17:51:39.10 GAME -- Available memory: 1023MB RAM, 1436MB Pagefile
17:51:39.10 GRAPHICSSETUP -- Previous run did not pass graphics setup stage, using default settings.
17:51:42.78 GAME -- Failed to find a supported hardware rendering device
17:51:42.79 LoadDevicesInit -- Failed load for step: 'Graphics'
17:51:42.79 ActionDatabase : [0] global actions, [0] dummy actions.
17:51:42.81 APP -- The application failed to initialize it's devices, code: 2

Application closed without errors


I have tried the newest catalyst drivers, the omega drivers and the 6.4 catalysts.

Any ideas?



Attached File(s)
Attached File DxDiag.txt
Size: 50.52k
Number of downloads: 11

Posts: 4

Game: Company of Heroes

+
# 2subroutine Aug 24 2006, 18:44 PM
Welcome to Gamereplays. The DXdiag log file is indicating - AGP Status: Not Available - so you do have a problem. The ATI driver link in my sig has instruction's on how to install the drivers - make sure you remove the old drivers in add/remove programs, reboot and use driver cleaner to remove any remaining traces of the driver........

http://www.drivercleaner.net/professional.php

Re install the latest drivers. Post another DXdiag log file. Can you also post a screenshot of the motherboard tab in CPUz....

http://www.cpuid.com/download/cpu-z-136.zip

This post has been edited by subroutine: Aug 24 2006, 18:45 PM

Posts: 17,873

Clan: GameReplays.org

Game: Generals 2

+
# 3Alc Aug 24 2006, 19:54 PM
Hi,

Thanks for your reply. I am actually going to format and reinstall my whole machine. I was getting an error when installing the drivers of zero service display error.

The card is pci-e btw, would that make any difference?

btw what screen off cpuz do you want?

This post has been edited by Alc: Aug 24 2006, 19:58 PM

Posts: 4

Game: Company of Heroes

+
# 4subroutine Aug 24 2006, 20:46 PM
A PCIe card should still show AGP Status: Enabled in the Dxdiag. I want the motherboard tab in CPUz .

Posts: 17,873

Clan: GameReplays.org

Game: Generals 2

+

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)