Company of Heroes

Company of Heroes error 10242 - solution

Reply to this topic Start new topic
# 21Kelevra123 Mar 31 2009, 09:06 AM
Okey guys. Use this in 64bit Windows:

CODE

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Company of Heroes]
"DisplayName"="Company of Heroes"
"UninstallString"="\"PathToCoH\\Uninstall_English.exe\""
"InstallLocation"="PathToCoH"
"Publisher"="THQ Inc."
"DisplayVersion"="2.301.0"
"DisplayIcon"="\"PathToCoH\\Uninstall_English.exe\""

and

CODE

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Company of Heroes]
"DisplayName"="Company of Heroes"
"UninstallString"="\"PathToCoH\\Uninstall_English.exe\""
"InstallLocation"="PathToCoH\\"
"Publisher"="THQ Inc."
"DisplayVersion"="2.301.0"
"DisplayIcon"="\"PathToCoH\\Uninstall_English.exe\""




Posts: 62

Game: Company of Heroes

+
# 22Wrath- Mar 31 2009, 09:31 AM
you guys had to post this AFTER i spent all that time figuring it out myself :\

Posts: 553

Game: Company of Heroes

+
# 23Minish Man Mar 31 2009, 12:13 PM
I had reinstalled windows recently, but I keep all my games on a separate partition to save them incase of virus or w/e, and I got this error.

In the end I found a post on a diff forum saying that that's what the patch is searching for in the registry, so I can confirm it works.

Hope you can help people with this post.

Posts: 646

Game: League of Legends

+
# 24pingtoft Mar 31 2009, 21:18 PM
Thread snatched and taken to the tech forum.
Thanks for the input, guys smile.gif

Posts: 4,341

Clan: Company of Clowns

Game: Company of Heroes

+
# 25Casey~ Mar 31 2009, 23:21 PM
ya i'm having the same problem as dolph (error 10262) can anyone help ! sad.gif

Posts: 1,063

Game: Company of Heroes

+
# 26Sandland May 24 2011, 17:56 PM
can we have a new one of those files please! biggrin.gif

Posts: 2,938

Clan: Wheres My Demo

Game: Company of Heroes

+
# 27P4Strategy May 24 2011, 22:28 PM
Hello man. I got 10242 updating to 2.602...If you have time, it will be so so nice of you to make a new Regfix file...I guess lots of people need it badly...thank you in advance!

QUOTE(Raither @ Mar 30 2009, 21:43 PM) *

Those who still have problems can try this little fix.

-Unpack Regfix.zip
-start regfix.exe
-press update 32 if you are using a 32bit system or update 64 if you are using a 64 bit system.
- now select the uninstall_english.exe (respectivly uninstall_german.exe, uninstall_spanish.exe...) from your CoH folder.

If a popup shows up asking you whether you want to add the new registry keys, answer yes.

Posts: 49

+
# 28saintgoten.th May 24 2011, 23:13 PM
For 64-bit too please! smile.gif

Posts: 39

+
# 293DFox May 24 2011, 23:50 PM
Hello guys ,try this if you have the 10242 code error.

Use the Regfix in the #12 comment,after you have finished go to the start menu in the windows and type to here "regedit"
Ok now you follow this direction in the Registry HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Company of Heroes.

(if you don't have the Company of Heroes folder in Registry the regfix is creat it)

The important thing in this folder is the DisplayVersion and the InstallLocation at the right side of the window.Now if you use the Regfix properly ,you see the DisplayVersion is 2.301.0 just double click on it and write here what version you have now.(i wrote here the 2.601.0)
and the InstallLocation biggrin.gif it's easy double click and write here the location where you have the game.
(i have on the F:\Company of Heroes)

I hope this will be help for you .

Posts: 3

Game: Company of Heroes

+
# 30P4Strategy May 25 2011, 00:50 AM
done! Thank you very much!

QUOTE(3DFox @ May 24 2011, 23:50 PM) *

Hello guys ,try this if you have the 10242 code error.

Use the Regfix in the #12 comment,after you have finished go to the start menu in the windows and type to here "regedit"
Ok now you follow this direction in the Registry HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Company of Heroes.

(if you don't have the Company of Heroes folder in Registry the regfix is creat it)

The important thing in this folder is the DisplayVersion and the InstallLocation at the right side of the window.Now if you use the Regfix properly ,you see the DisplayVersion is 2.301.0 just double click on it and write here what version you have now.(i wrote here the 2.601.0)
and the InstallLocation biggrin.gif it's easy double click and write here the location where you have the game.
(i have on the F:\Company of Heroes)

I hope this will be help for you .

Posts: 49

+
# 31IamHomer&IamARMED May 25 2011, 08:11 AM
QUOTE(Kelevra @ Mar 31 2009, 19:06 PM) *

Okey guys. Use this in 64bit Windows:

CODE

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Company of Heroes]
"DisplayName"="Company of Heroes"
"UninstallString"="\"PathToCoH\\Uninstall_English.exe\""
"InstallLocation"="PathToCoH"
"Publisher"="THQ Inc."
"DisplayVersion"="2.301.0"
"DisplayIcon"="\"PathToCoH\\Uninstall_English.exe\""

and

CODE

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Company of Heroes]
"DisplayName"="Company of Heroes"
"UninstallString"="\"PathToCoH\\Uninstall_English.exe\""
"InstallLocation"="PathToCoH\\"
"Publisher"="THQ Inc."
"DisplayVersion"="2.301.0"
"DisplayIcon"="\"PathToCoH\\Uninstall_English.exe\""

I am not unappreciative but can someone tell me what this means in English to us old folks please.
Or is there another way.
Or is Relic doing something for us Stupid/Old/non nerd types.

This post has been edited by IamHomer&IamARMED: May 25 2011, 08:12 AM

Posts: 97

Game: Company of Heroes Online

+
# 32Naeras May 25 2011, 16:56 PM
I'm another one of those that doesn't understand wtf this is. An explanation will be rewarded with cookies.

Posts: 4,463

Game: Company of Heroes

+
# 33IamHomer&IamARMED May 26 2011, 09:39 AM
Good news for me anyway, I think Relic nay have been overwhelmed, mine works now. Complete reinstall though and patch.

Posts: 97

Game: Company of Heroes Online

+
# 34yosof_web May 31 2011, 18:52 PM
Hi
I use Company of Heroes Tales of Valor legal.
My version is 2.500.0 and I download update patch 2.500.0 to 2.500.1.
When I Installed update patch I see error code 10242, but when I read this topic I solve My problem but now I have another problem for update I now meet a new error code 10267. I think this error depended a my relicCOH.exe file, becouse my relicCOH.exe isn't original and I use modify relicCOH.exe for play this game. this is mean I use a cracked game.
I need a original relicCOH.exe file.
please compress this file and pload to 4shared.com and send me download link.
tanks

Posts: 1

+
# 35TurtleLord May 31 2011, 18:58 PM
Hi mate,

the problem you describe would not be solved by the process you describe, simply because an updated relicCOH.exe would still not function.
You best bet is to uninstall the whole thing (and all mods/skinpacks you may have) and re-install from scratch.
At some point you may encounter an issue with Relic's Patch updater. If you do, use this updater from HERE.

Posts: 1,316

Game: Company of Heroes

+
# 36jeewooth Jun 3 2011, 13:39 PM
Syntax is important,

i've put them in screenshot, i will try to add the exported *.reg files which u need to open with NOTEPAD and edit the file locations/directories to your respective locations/directories

It worked for me for a windows 7 64bit system , for moving my game directory to the e: path


Cant seem to add the exported *.reg files though. u'll have to do it manually.

This post has been edited by jeewooth: Jun 3 2011, 13:41 PM


Attached thumbnail(s)
Attached Image Attached Image

Posts: 77

Game: Dawn of War 2

+
# 37rgrrrr Jun 17 2011, 17:58 PM
QUOTE(3DFox @ May 24 2011, 23:50 PM) *


I hope this will be help for you .


good man. worked very well. thank you.

Posts: 3,644

Clan: Suck it Trebek!

Game: Achron

+
# 38actuus Jun 24 2011, 09:23 AM
prolly the worst supported game ive ever encountered, havent been able to play the game for 2 years, trying everything, cant even install on win 7, fucking sad that they cannot make an installer that actually works, and you dont have to be a computer wiz to actually play the game.

Shame on you Relic...

Posts: 57

Game: Kings and Castles

+

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)