Explore GameReplays...

CNC Zero Hour

Camear Height In Skirmish

Reply to this topic Start new topic
# 1ashton727 Apr 28 2018, 20:40 PM
Hello, I recently downloaded GenTool to fix a bug that would crash my game upon alt tabbing. I found out I could window the game and have it basically be borderless windowed. My issue is, upon going into a Skirmish I discovered the camera height was extremely zoomed in. I looked in the gentool options and it appears you can only change the height in replays. Despite my .ini settings, it ignores it and still zooms in the camera. How can I fix this? I can't understand if there is no way to change the camera height even when you play by yourself.

Posts: 1


+
# 2xezon Apr 30 2018, 09:59 AM
Hmm good point. The camera height feature could be enabled in SinglePlayer someone would assume. The game does provide appropriate game states:

CODE
enum EGameState
{
      eGS_None       = -1
    , eGS_Campaign   = 0 // Campaign & Challenge
    , eGS_LAN        = 1
    , eGS_Skirmish   = 2
    , eGS_Replay     = 3
    , eGS_Shellmap   = 4
    , eGS_Online     = 5 // GameSpy Games, including Quickmatch
    , eGS_NoShellmap = 6
};

Posts: 16,581

Clan: MENTAL

Game: CNC Zero Hour


+
# 3Jundiyy May 1 2018, 11:44 AM
I donít understand your answer Xezon, do I need to go to the INI and add these things in? Or that is should be possible but something is wrong?

This post has been edited by Jundiyy: May 1 2018, 12:00 PM

Posts: 3,970

Game: CNC Zero Hour


+
# 4xezon May 1 2018, 13:29 PM
This is in GenTool code. Right now the Camera Extra is only applied in Replay. I think we can also apply Camera Extra in Single Player, however I suspect it can break some of the Campaign cut scenes.

Edit: Just applied the changes and works in Skirmish.

This post has been edited by xezon: May 1 2018, 13:39 PM

Posts: 16,581

Clan: MENTAL

Game: CNC Zero Hour


+
# 5Jundiyy May 1 2018, 14:37 PM
Great, so do we have to wait for another Gentool update before we can play with different heights in skirmish?

This post has been edited by Jundiyy: May 1 2018, 14:47 PM

Posts: 3,970

Game: CNC Zero Hour


+
# 6xezon May 1 2018, 15:32 PM
Yes it requires an update.

Posts: 16,581

Clan: MENTAL

Game: CNC Zero Hour


+
# 7Jundiyy May 1 2018, 20:07 PM
Ok, now the next important question, do you have time to make that update? Or willing to?

Posts: 3,970

Game: CNC Zero Hour


+
# 8Jundiyy May 2 2018, 04:15 AM
Another thing to ask, this might makes things more complicated.
As some mods have higher heights than ZH, is it possible to set this Camera Extra so that if all players set the same height before a game then it will do the new height? If it doesn't match then it will keep the standard height?

Posts: 3,970

Game: CNC Zero Hour


+
# 9xezon May 2 2018, 08:16 AM
No the GenTool height will override all other settings.

Posts: 16,581

Clan: MENTAL

Game: CNC Zero Hour


+
# 10Jundiyy May 2 2018, 08:46 AM
I mean through Gentool, if all players change it through Gentool before the game starts then it allows that new height.

Posts: 3,970

Game: CNC Zero Hour


+
# 11xezon May 2 2018, 11:07 AM
Is technically possible but I don't think that is a good feature.

Posts: 16,581

Clan: MENTAL

Game: CNC Zero Hour


+
# 12Jundiyy May 2 2018, 11:10 AM
Ah ok, thanks, just a thought as when I do play mods in multiplayer I have to use the set height from Gentool, no worries, not a big loss.
Do you plan to do an update for the skirmish/challenges/missions though?
Thanks for your work whatever you decide anyway.

Posts: 3,970

Game: CNC Zero Hour


+
# 13xezon May 2 2018, 11:16 AM
I did not make any decisions about GenTool updates, so I can't give you an answer.

Posts: 16,581

Clan: MENTAL

Game: CNC Zero Hour


+
# 14DooM^^ May 5 2018, 13:02 PM
QUOTE(xezon @ May 1 2018, 18:32 PM) *

Yes it requires an update.

I have a simple proposition but it will help a lot of people. When updating the GT version 7.5, add a solution to the problems facing players who can not connect with other players, and in this case you will need to develop the GT to become like a VPN to open a port and change external ip ...etc. this just suggest

Posts: 170

Game: CNC Zero Hour


+
# 15atomicamp Sep 1 2018, 15:19 PM
QUOTE(xezon @ Apr 30 2018, 09:59 AM) *

Hmm good point. The camera height feature could be enabled in SinglePlayer someone would assume. The game does provide appropriate game states:

CODE
enum EGameState
{
      eGS_None       = -1
    , eGS_Campaign   = 0 // Campaign & Challenge
    , eGS_LAN        = 1
    , eGS_Skirmish   = 2
    , eGS_Replay     = 3
    , eGS_Shellmap   = 4
    , eGS_Online     = 5 // GameSpy Games, including Quickmatch
    , eGS_NoShellmap = 6
};



How do I apply this setting? I am having camera height problems as well!

Posts: 2


+
# 16xezon Sep 1 2018, 19:09 PM
You would need to wait for the new gentool version.

Posts: 16,581

Clan: MENTAL

Game: CNC Zero Hour


+
# 17`JoKeR Sep 1 2018, 19:58 PM
QUOTE(xezon @ Sep 1 2018, 19:09 PM) *

You would need to wait for the new gentool version.

Coming anytime soon?

Posts: 891

Clan: Master of Death

Game: None


+
# 18xezon Sep 2 2018, 08:35 AM
Not within 2 months.

Posts: 16,581

Clan: MENTAL

Game: CNC Zero Hour


+

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)