Explore GameReplays...

Company of Heroes

CoH Replay Analyser

Reply to this topic Start new topic
# 321Dyxtra Jun 21 2009, 16:57 PM
Quick fix for patch 2.600. Just as I've added the ability for users to fix/add objects IDs (which often change between patches), Relic decides to change the command IDs (which previously only changed with the big expansions OF and ToV) tongue.gif Fortunately for me there are not that many commands so it wasn't too much trouble to update.

There are still missing and/or incorrect object IDs though, but as I've said before I'm not going to update those anymore since a) too much work b) can be done by users.


Changelog 0.9.2
===============
- Added 2.600 support (command IDs only, missing object IDs can be fixed with external data lists)
- Added map Hébécrevon

http://dyxtra.com/coh/

Posts: 71

Game: Team Fortress 2


+
# 322Budwise Jun 22 2009, 20:26 PM
Hey Dyxtra, in your last release the checkbox to associate filetypes with cohra.exe is gone, could you put it back? Win 7 is being a bitch trying to get it to associated with a random .exe.

I tried to understand your helper.exe etc but its just too far of a stretch for me. I'm a hardware guy not a programmer sad.gif

Hrm, renaming the .exe allowed me to fixed the filetype association. I guess Win 7 preferred fuckingwork.exe over cohra.exe. biggrin.gif

On another note all the bugs that were not working with this release seemed to have gone away after opening the coh_helper.exe. No clue why but now cohra now shows everything as it should including docs and commands on the map.

This post has been edited by Budwise: Jun 22 2009, 20:37 PM

Posts: 10,438

Clan: Reborn

Game: Company of Heroes


+
# 323Inverse Jun 23 2009, 02:45 AM
Perhaps a dumb question...does anybody have an Object ID list I can use, or do I have to make one for myself? The included one is missing things like wire cutting.

This post has been edited by InversePsychology: Jun 23 2009, 02:50 AM

Posts: 5,577

Clan: Reign of Madness

Game: Company of Heroes


+
# 324Dyxtra Jun 23 2009, 15:41 PM
QUOTE(Budwise @ Jun 22 2009, 22:26 PM) *

Hrm, renaming the .exe allowed me to fixed the filetype association. I guess Win 7 preferred fuckingwork.exe over cohra.exe. biggrin.gif


laugh.gif I think if you uncheck the chechmark while using fuckingwork.exe, then check it again after renaming back to cohra.exe it will work again with the proper exe name. Seems things got a bit mixed up.

QUOTE

On another note all the bugs that were not working with this release seemed to have gone away after opening the coh_helper.exe. No clue why but now cohra now shows everything as it should including docs and commands on the map.


That is...quite odd laugh.gif Sure you weren't using 0.9.1 instead of 0.9.2 by mistake or something? cohra_helper doesn't do anything but show a list of player commands.


QUOTE(InversePsychology @ Jun 23 2009, 04:45 AM) *

Perhaps a dumb question...does anybody have an Object ID list I can use, or do I have to make one for myself? The included one is missing things like wire cutting.


There's "Barbed Wire Cutters" for the unit command, and "Wire Cutters" for the upgrade (been so long since I've played COH that I don't even remember there being a wire cutter upgrade), although the upgrade seems to be only present for old patches - maybe that's what you mean.

Anyway, you can simply add missing stuff like you would edit existing entries, for example for 2.6 just put this in cohra.dat:

9,0,UPGRADE,"Getting me some wire cutters, yo",0x00,0
9,0,UNITCOMMAND,"Using ma wire cutters, yo",0x00,0

With the appropriate IDs (and text tongue.gif) of course.

Posts: 71

Game: Team Fortress 2


+
# 325Budwise Jun 23 2009, 16:37 PM
the checkbox is gone to make it the default program to handle .rec's.


Attached thumbnail(s)
Attached Image

Posts: 10,438

Clan: Reborn

Game: Company of Heroes


+
# 326Dyxtra Jun 23 2009, 19:59 PM
QUOTE(Budwise @ Jun 23 2009, 18:37 PM) *

the checkbox is gone to make it the default program to handle .rec's.


It's in the menu under Options > Associate replay files with COH Replay Analyzer. There will be a checkmark if it's activated.

Posts: 71

Game: Team Fortress 2


+
# 327Budwise Jun 24 2009, 14:25 PM
ah, yea i see it now. I recall it used to be a checkbox on the main screen so i didnt think to look in Options. Thanks.

Posts: 10,438

Clan: Reborn

Game: Company of Heroes


+
# 328chains Jun 24 2009, 19:41 PM
QUOTE(Dyxtra @ Jun 21 2009, 18:57 PM) *

Quick fix for patch 2.600. Just as I've added the ability for users to fix/add objects IDs (which often change between patches), Relic decides to change the command IDs (which previously only changed with the big expansions OF and ToV) tongue.gif Fortunately for me there are not that many commands so it wasn't too much trouble to update.

There are still missing and/or incorrect object IDs though, but as I've said before I'm not going to update those anymore since a) too much work b) can be done by users.
Changelog 0.9.2
===============
- Added 2.600 support (command IDs only, missing object IDs can be fixed with external data lists)
- Added map Hébécrevon

http://dyxtra.com/coh/


Cool smile.gif

We all appreciate the effort you put in your program! cool2.gif

Posts: 2,296

Clan: Wheres My Demo

Game: Company of Heroes


+
# 329DrJason Jun 26 2009, 06:09 AM
thanks a lot for updating for 2.600

Posts: 2,738

Game: Company of Heroes


+
# 330Panda Jun 26 2009, 14:22 PM
Thanks for Updating !

Great Job !

Posts: 760

Game: Company of Heroes


+
# 331Inverse Jun 26 2009, 15:37 PM
Does anyone have a data list with the correct object IDs? I'd make one myself, but I don't know the first thing about making them and reading the readme only confused me more.

Posts: 5,577

Clan: Reign of Madness

Game: Company of Heroes


+
# 332The Beard Jun 28 2009, 03:46 AM
thanks for updating this kicks ass

Posts: 1,246

Game: Company of Heroes


+
# 333Rasta Jul 2 2009, 15:35 PM
QUOTE(InversePsychology @ Jun 26 2009, 10:37 AM) *

Does anyone have a data list with the correct object IDs? I'd make one myself, but I don't know the first thing about making them and reading the readme only confused me more.


I'm thinking the same thing.

Given our intelligent base of users, I bet someone can figure it out and distribute a list of object IDs. Probably just need to get started.

Posts: 1,701

Clan: Reign of Madness

Game: Company of Heroes


+
# 334Grotz Jul 23 2009, 18:58 PM
Someone please tell me what is going on here: http://files.getdropbox.com/u/39315/buggy.JPG

It has managed to get the players the wrong way round. For example, you can see that my Wehr opponent chose the Royal Commandos command tree biggrin.gif

Is this a common problem? I was actually really excited when I found this program, but if its some kind of unfixable bug, its pretty useless to me. sad.gif

edit: so sorry about that, should have read the readme. I will make sure to say atleast 1 thing per game from now on so cohra knows which player I am. I am only really interested in 1v1 so this is perfect for me - great job by the way, Dyxtra. I would really appreciate if the bug got fixed, though, its really confusing ^^.

This post has been edited by Grotz: Jul 23 2009, 21:12 PM

Posts: 4

Game: Dawn of War 2


+
# 335YurdleTheTurtle Jul 25 2009, 13:56 PM
I'm trying to learn how to create the ID lists.

One big problem that was never explained in the readme's: Where is the cohra.dat file? And where do you create the list? Do you create a new notepad and fill it in with stuff? Or do you edit the cohra.dat file?

Need some clearer instructions. I think I can grasp this stuff once some of the basics are done.


Edit: I emailed dyxtra and he answered my questions. I now understand how to create the ID lists.

Unfortunately it's very tedious and takes forever to fix each command. I'll see if I can work on an ID list and eventually mail it to dyxtra/share it around.

There's quite a lot of incorrect/missing commands though, so perhaps I should just make a tutorial guide to speed things up.

This post has been edited by YurdleTheTurtle: Jul 25 2009, 17:36 PM

Posts: 400

Game: Company of Heroes


+
# 336Riisto Aug 20 2009, 09:15 AM
Thank you very much for your effort!

Posts: 1,560

Game: Company of Heroes


+
# 337Klaustrophobia Aug 22 2009, 09:53 AM
Quick bug report :

I found what i think to be a command ID problem, so it can't be fixed with just a custom list:

Terror Doctrine V1 shows up correctly in "Special Abilities Obtained", but not in "Special Abilities Used" (although used at least twice in the replay in question).

Firestorm on the other hand shows up correctly.

Posts: 21

Game: Company of Heroes


+
# 338aramonkg Aug 28 2009, 19:51 PM
Here is an up-to-date cohra.dat file containing the correct object IDs for 2.600 version of the game. It does not contain all IDs, just fixes the ones that were wrong. Just copy it over to where cohra.exe is and it will work automatically.

Last update: Sep 6th 2009 (Added 1 missing ID, corrected spelling mistakes)
Attached File cohra_2600_IDs.zip
Size: 2.36k
Number of downloads: 74
Player Name Side Team


Known issues
  • Bren Light Machine Gun equipped Infantry Section ability Button Emeny Vehicle is incorrectly identified
  • US Heavy Maching Gun Team ability Armor Piercing Burst is incorrectly identified
  • Repair commands count can be a bit dodgy, if you really are interested in counting repair commands, because the IDs differ when you right-click to repair from when you select repair form the unit's command menu
  • ToV units and abilities not tested (see below)
Since I do not have ToV, I can't confirm that ToV specific units and abilities are correct or not. If anyone is willing to help take a look at the video. If you find any incosistencies in with these object IDs, PM me, post here, write me a letter, solve it on your own (but share it), etc.

How to identify object IDs...


You will be better off if you just download the video (require free Viddler.com account).

This post has been edited by aramonkg: Sep 6 2009, 20:24 PM

Posts: 1,193

Game: StarCraft 2


+
# 339Dyxtra Aug 29 2009, 10:19 AM
Thanks for your work aramonkg! Check my reply to your PM for details. Also great work on the tutorial, I never thought about using the cheat mod instead of a trainer, turning of AI and such is pretty useful.

Now lets hope Relic doesn't come out with a suprise 2.700 tomorrow which changes all IDs wink.gif

Posts: 71

Game: Team Fortress 2


+
# 340ThisIsKindergarten Aug 30 2009, 11:38 AM
@aramonkg: excellent job on the video!

@Dyxtra: I wonder whether CoH can be controlled via SendMessage()? Then one could prepare some scripts to execute a known set of commands and get the current ObjectIDs automatically. Don't have the time now to try this but will do later (> 1 month) if you haven't already.

Posts: 474

Game: Company of Heroes


+

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)